Underhållning

Vi roar och oroar i verkligheten, på film och i cyberrymden.

Vikingar i Gamla Uppsala

Särimner erbjuder en föreställning med vikingatema, där humoristiska skrönor livfullt berättas. Föreställningen kan ges för sittande sällskap såväl som vandring kring Uppsala högar. Under sommaren 2012 gavs ett antal föreställningar i samarbete med Gamla Uppsala museum/Riksantikvarieämbetet. Se mer under Nyheter. Foto: Sven-Olof Ahlgren

Kortkort filmiskt på webben

Vi skapar - från idé till färdig produkt - små webbfilmer som kan användas som intresseväckare eller skämtsamma kommentarer på allehanda webbplatser. Se ett exempel här nedan. Se mer på www.swedishculture.se

Boye, Strindberg och Fröding i Författarvandringen

Särimner återupptog sommaren 2005 den mycket uppskattade dramatiserade rundvandringen i Uppsalas författartäta kvarter. Förutom föreställningar under sommaren för allmänheten kan man också boka föreställningen för konferenser och liknande. Detsamma gäller för Uppsalavandringen, som såg dagens ljus 2011. Karaktärer som Linné, Rudbeck, Boye och Lagerlöf träder fram och ger sin syn på sakernas tillstånd. Ring 0706- 76 88 76 för mer information (Fredrik). Se även under Nyheter.

Lunchteater i sällskap med Geijer och Wennerberg

Särimners Mats och Fredrik skapade tillsammans med Niklas Forsman "I blomman av sin ålder", en lunchteater om Geijer och Wennerberg, som spelades på dåvarande Vita-huset.

Vikingar på S:t Eriks torg

Särimner framträdde under flera år i samband med Kulturnatten med ett rafflande drama om vikingakungarna som ligger begravda i Gamla Uppsalas gravhögar. Spelplatsen var ett tält på S:t Eriks torg i Uppsala och arrangemanget var ett samarbete med Odinsborg.